2012. október 2., kedd

Vampire Knight

Vampire Knight

(TV-sorozat; 2008; 13 rész)




Véleményem szerint egy kicsit hasonlít a Twilight-hoz. Ismétlem KICSIT :D 

Történetünk úgy kezdődik, hogy Yuki Cross első emléke 6 éves korából származik: egy hideg, viharos, téli napon egyedül sétál a veszedelmes erdőben, mikor hirtelen egy vámpír megtámadja.


Szerencséjére éppen arra jár egy fickó, aki megmenti őt a vámpír harapásától. Ez a valaki nem más, mint Kaname Kuran, aki szintén vámpír.




Ezek után a Cross Akadémia igazgatója örökbe fogadja Yuki-t,




aki mellesleg odavan megmentőjéért, Kaname-ért. Kaname az iskola esti tagozatának tanulója és vezetője is , ráadásul ő egy „A” kategóriás vámpír, az egyik legritkább és legnemesebb csoportból.
A leányzó mellé még jön egy fiú akit Kiryu Zero-nak hívnak. A szüleit vámpírok ölték meg ezért került az igazgatóhoz. Van egy fegyvere az úgynevezett Bloody Rose ami nagyon hatásos a vámpírok ellen. Később kiderül, hogy a fiú is vámpír.



De mindenek előtt Yuki és Zero feladata, hogy távol tartsák egymástól az éjjeli tagozatosokat a nappali tagozatosoktól. ( a nappali tagozatosok átlagos diákok viszont az éjjeli tagozatosok kiváló tanulók) Mi lesz a békével? Vajon megtudják tartani a rendet? Mi van ha a vámpírok és az emberek között elszabadul a pokol? Nézzétek meg és megtudjátok.

Vámpír szintek:

„A” kategóriás vámpírok vagy másképpen Purebloods: Egy nagyon kicsi, de erőteljes kisebbség. Ők már vámpírnak születtek, és egyetlen egy csepp emberi vért sem tartalmaz testük, tehát tiszta vérűek. Egyébként csak egy harapás egy Purebloods-tól, és máris emberből vámpír lesz.
”B” kategóriás vámpírok vagy másképpen Noble: Ők legalább olyan erősek, mint az „A” kategóriás vámpírok, viszont ők nem tudnak emberből vámpírt alkotni.
„C” kategóriás vámpírok: Ők a közönséges/normál vámpírok. Ők messze a legnagyobb csoportnak nevezhetők.
„D” kategóriás vámpírok: Ők olyan vámpírok, akik egyszer emberek voltak, és akik nem tudnak az ösztöneiken uralkodni, ezekből lesznek később „E” kategóriás vámpírok, akik elmebeteggé váltak, hiszen semmi visszatartó erejük nincs, és aki az útjukba kerül, azt megharapják. Egyébként a vámpírok gyűlölik őket, és irtják is.


Opening:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése