2013. május 2., csütörtök

Rosario to Vampire


 Rosario to Vampire

(TV-sorozat; 2008; 13 rész)


 Hétfőn kezdtem el, és nem nagyon tudtam vele leállni...Igen érdekes a történet, de lehet néha meglepő, vicces vagy éppen nyomasztó. Ennek ellenére nagyon élveztem kevés ilyen animével találkoztam még :D

 Történet :D

Történetünk főhőse Aono Tsukune, aki nem éppen egy mintatanuló, ezért nem is veszik fel egyik középiskolába sem. 



Ezért talán szerencsétlenségére egy nem mindennapi gimnáziumban, a Youkai Akadémián találja magát, amelyről egy szórólapon értesült Tsukune apja.. Azonban ez egy nem mindennapi iskola, ugyanis ide Youkai-ok, vagyis démonok járnak, ez a suli direkt a természetfeletti lények számára lett létrehozva, hogy később majd be tudjanak illeszkedni az emberi társadalomba, ezért emberi alakban kell maradniuk. Ezt a sulit elvileg egy ember sem találhatja meg, ha mégis, akkor azt megölik.

Tsukune megpróbál beilleszkedni a többiek közé, de ember lévén ez elég nehézkesen megy neki. Azonban az iskolába érkezése előtt megismerkedik egy gyönyörű és aranyos lánnyal, Akayashi Moka-val, akiről kiderül, hogy vámpír, méghozzá nem is akármilyen, ugyanis Moka nyakában található egy rózsafüzér, amit ha valamilyen oknál fogva lekerül a nyakáról, akkor ő vámpírrá változik, ekkor a testi adottságai is megváltoznak, nagyobb erőre tesz szert, a szeme pirosra változik, a haja ezüstszínűre színeződik.




  Ilyenkor jön elő Moka másik énje, egy igazán kemény csaj, aki nem ismer határokat. Ugyanakkor Moka gyakran rideg és irgalmatlan, ezért csak indokolt esetben szabad a rózsafüzért eltávolítania.





 Egyébként Moka teljesen belehabarodik Tsukune-ba, miközben kiszívja a vérét.
 Moka a legnépszerűbb lány a suliban, úgyhogy sok fickó rajong érte. De vajon főhősünk története hogyan folytatódik? És hogyan titkolja el, hogy ő valójában ember? Vajon senki sem fogja ezt észrevenni? Pár szó, a főbb mellékszereplőkről is:

Kurono Kurumu, akinek az igazi alakja egy succubus. Eléggé féltékeny Mokára, hiszen Moka népszerûsége beárnyékolja az ő népszerűségét, ezáltal Kurumu megpróbálja elcsábítani Tsukune-t, hogy így féltékennyé tegye Moka-t.









Shirayuki Mizore, akinek az igazi alakja egy Yuki Onna, (vagyis egy Hó istennő) tetszése szerint tudja irányítani a jeget. Egyszer Mizore bevallotta egy tanárnak, hogy kedveli, de a tanár ezzel visszaélt és Mizore lefagyasztotta őt. Azonban Mizore nagyon megkedveli Tsukunet, hiszen úgy véli, ő is olyan magányos alkat, mint ő. Mizore nem igazán bízik senkiben, hiszen azok a szóbeszédek, amik terjengnek róla, elég keménnyé tették őt. ( mint a jég XD)




Morioka Ginei, ő az újságklub elnöke, az igazi alakja egy farkasember. Ellenfélként kezeli Tsukunet, hiszen ő Mokaba szerelmes, bár ez a szerelem teljesen egyoldalú. Mindazonáltal egyáltalán nem akar más lányokat lenyűgözni, csak Mokat, ezért harcol szerelméért. Egyébként vérfarkas ^^.







Sendo Yukari mindössze csak 11 éves, és akinek az igazi alakja egy boszorkány. Ő a legokosabb diák a suliban, nagyon magányos alkat, de mikor összebarátkozik Mokaval, ez megváltozik. Kezdetben utálja Tsukunet, de később ez megváltozik.





Nekonome Shizuka az iskolai tanárok közül az egyik, és az újságklub tanácsadója. Ő egy Nekomusume (macskalány), aki szeret nyers halat enni, és úgy tűnik, hogy van neki egy meglehetősen gondatlan hozzáállása a dolgokhoz.


OP:




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése