2013. május 24., péntek

Umineko no naku koro ni (Amikor a sirályok sírnak)

Umineko no naku koro ni

(Amikor a sirályok sírnak) 

(TV-sorozat; 2009; 26 rész)



Megint sikerült egy elmebeteg alkotást találnom. Végül is én szeretem ezt a műfajt, de a félőseknek nagyon nem ajánlom. A Higurashi no naku koro ni alkotói kezéből egy újabb sikeres mű jött ki :D Viszont, amit a Higurashiban elmondtak ( PL:minden új világ teremtése során felélednek a halottak és előröl kezdődik minden ...stb.) azt már itt nem fogják, viszont sok a hasonlóság a két műben ( Ugyan olyan bárdal hadonásznak mint Rena...) Engem nagyon lekötött, és még este, az ágyban is azon gondolkoztam, hogy, hogy lesz ennek vége....

Történet: ( nem fogom leírni a teljeset, inkább a szereplők ismertetésére támaszkodok.) 
Egy játékról szól ami Battler és Beatrice, az arany boszorkány között zajlik. Beatrice mindig meg gyilkol valakit és az a feladata Battlernek, hogy meg oldja és bebizonyítsa azt, hogy nem létezik varázslat. Battlernek 3 rejtvényt kell kitalálnia, de mindig valamivel megtrükközi Beatrice.  ( na, hát kicsit szűk lett, de no para, :D)

Szereplők :

Beatrice



Beatrice a hírhedt arany boszorkány. Tőle kapta Kinzo a vagyonát. Amikor az egész család összegyűlik a Rokenjima nevű szigeten, hogy eldöntsék, ki lesz a vagyon örököse,mert az öreg halálos beteg és már csak néhány hónapja van vissza. Akkor jelenik meg Beatrice a megállapodás szerint, ugyanis nem ingyen adta a vagyonát. 1 játékért cserébe kaparinthatta meg. Ezek után megkezdődött Beatrice véres játéka, ahol minden éjszakán megöl pontosan annyi embert amennyit a játék szabályai említenek. Ezek a szabályok a házban le vannak jegyezve egy kőtáblára, aki azt megfejti az örökölheti az aranyat és persze az is maradhat életben. Persze Beatricének az a célja ,hogy senki se jöjjön rá a kő rejtélyeire,mert akkor övé az arany amit Kinzonak ajándékozott. Viszont a halálesetek igen furcsa módon történnek úgymond varázslattal, de Battler erre rácáfol,mert ő nem hisz a varázslásban és mindenképp be akarja bizonyítani,hogy varázslatok és boszorkányok nem léteznek. Így megkezdődik Beatrice és Battler harca ami által az események újra és újra megismétlődnek, mindig kicsit másképp. 


Ushiromiya Battler



Battler, Kyirie és Rudolf fia. Nagyon okos és jó érzéke van a gondolkodtató feladatok megoldásához. Nagyon kedves, barátságos és egy kicsit nőcsábász is, de mindig figyel az unokatestvéreire és próbál nekik segíteni ha gondjuk akad. Amikor megjelenik Beatrice a szigeten és elkezdi a vérszomjas játékát szintül állítja,hogy azokat a bűntényeket varázslat nélkül is végre lehet hajtani, csak puszta  ügyes logika kell hozzá. Erre Beatrice is felfigyel és felkéri Batlert egy játékra. Ha bebizonyítja, hogy varázslat nem létezik és boszorkányok sem mindenkit élve elenged a szigetről. Battler nagyon sok mindent meg magyaráz a bűntényekkel kapcsolatban ugyanakkor Beatrice egy újonnan létrehozott eseménysorozatban megcáfolja Battler feltevését.

Ushiromiya Kyrie


Battler édesanyja. Nagyon kemény nő és küzd az életéért.

Ushiromiya Rudolf



Battler apja. Kyrie férje.

 Ushiromiya Kinzo


Kinzo az Ushinomiya család feje. Ő volt az aki naggyá tette ezt a családnevet, akinek köszönhető a nagy hírnév és gazdagság.Az Ushinomiya család hihetetlenül sok tagú, nagyon nagy család sok gyerekkel, unokatesóval, örökös jelölttel. Szerelmes Beatricébe akitől azt a sok aranyat kapta annak idején. Akkor kezdődött az, aminek sohasem kellet volna... 


Ushiromiya Maria

A látszat ne csapjon be xD

Maria rendíthetetlenül hisz a boszorkányok létezésében. Sokszor ő kommunikál Beatricével. Ő az egyetlen aki jóban van vele és aki viszonylag biztonságban érezheti magát a házban. Sajnos neki egy nagyon tragikus sorsot szánt a manga. Az edés apjával nem derül ki, hogy mi történik,de az anyja nagyon ridegül bánik vele mindig, mivel számára csak egy nyűg. Hisz miatta senki sem akar vele egy hosszabb kapcsolatot kialakítani. Annyira vágyik egy társra maga mellé, hogy lassan beleőrül és még inkább hánytatott sors vár Mariára. Az anyja folyamatosan rángatja és bántja, de vannak olyan pillanatok amikor feléled benne az anyai ösztön és  úgy bánik vele, mint egy hímes tojással. Azonban ez sajnos nagyon ritkán történik meg. Mivel Maria hisz a túlvilágban a varázslatokban és a boszorkányokban és néha nagyon furcsán beleélve magát beszél róluk ( lásd előző kép xD), az anyja Rosa ezért is csúnyán mindig megdorgálja őt.


Ushiromiya Rosa

Tökre hasonlít a Zetsuen no Tempest Aikájára O.o


Rosa Maria édesanyja. Azt nem tudjuk,hogy mi történik Maria édesapjával. Rosával sajnos nincs minden rendben. Gyerekkori trauma miatt. Utána férjhez ment és megszületett Maria. Valószinüleg a férje meghalt és ezek után nem tudja elviselni a saját lányát ,mert  miatta nem akar vele senki egy hosszabb kapcsolatot kialakítani. Mariát folyamatosan elhanyagolja, kiabál vele, rángatja, bántja ,de ő nem adja fel,mert úgy gondolja, hogy egyszer visszatér az az édesanya akit annyira szeret. ( kis cuki *-*)

Úgy érzem a fontosabb szereplőket leírtam :) És végül a kihagyhatatlan OP xD



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése