2012. október 20., szombat

Bleach


Bleach





Szerintem nincs olyan ember aki nem ismerné az animét. Nagyon sok része van ( 366) és a szerző még most is rajzolja a mangát ami az 512-nél tart...
Hónapokig néztem a sorozatot, és még mindig reménykedem, hogy nem állt le az anime fordítása. Hihetetlen, hogy lehet ilyet kitalálni? Lélek kard, mindent elsöprő , gonosz szellemek, ban-kai.... és még sorolhatnám, de most inkább a történet következzen :D :

Az elején, megismerjük Kurosaki Ichigo-t aki egy átlagos  15 éves, narancssárga hajú fiú. Tényleg teljesen átlagos lenne? Nem hinném... Ugyanis látja a szellemeket. Anyja kb. 6 éves korában meghalt így az apjával és 2 húgával él együtt. Hihetetlenül verekedik, ha egyik barátját bántják vagy ha egy szellem nyughelyét bolygatják... 



Egyik este mikor a szobájában tanul megjelenik egy lány az ablakában. Az illető Shinigami (halál isten) azt hiszi, hogy Ichigo nem látja őt. De mikor a fiú észreveszi egy jól irányzott rúgással leteríti a csodálkozó lányt. Kiderül, hogy a halálisten neve Kuchiki Rukia és azért jött ide mert nagyon erős lélekenergiát érzett a ház körül.




 A fiú nem nagyon hisz Rukiának és természetesen elkezdenek veszekedni... Később ( még mindig veszekednek) hangos ordibálás hallatszik az ebédlő felől ahol a fiú két húga vacsorázik apjuk nélkül. ( valami orvosi útra ment az öreg...)  Egy hollow (lidérc) elragadta az egyik lányt. Rukia emiatt jött ide, de Ichigo elterelte értelmetlen kérdéseivel a figyelmét. Mikor kisietnek az udvarra Rukia akcióba lendül. Megpróbálja levágni a lidércet de az túl erős és megsebesíti a halálistent. 



Ichigo tehetetlen, akire számíthat az Rukia...  Hirtelen a sebesült lány fölajánlja a fiúnak, hogy odaadja a Shinigami erejét, hogy megmentse a családtagjait. Ichigo nem habozik és elfogadja az erőt.



Rukiát csodálkozás fogja el, hisz ekkora lélekölő kardot, és lélekenergiát még nem látott. A fiú ezek után könnyedén megsemmisíti a hollowot. Ám Rukia Halálistenből átlagos emberré vált.
A lelkek világa volt eddig az otthona, ezért most muszáj beköltöznie Ichigo szekrényébe :D 
 Sikerült megszoknia az emberek életét és fura szokásait. Mikor minden a helyére állt és Ichigo  is megértette, hogy most már nem átlagos ember, hirtelen két fura alak jön aki el akarja vinni Rukiát hatalmas bűncselekmény miatt. Ugyanis ha egy embernek egy halálisten átadj az erejét akkor az a Shinigami halálra lesz ítélve. A fiú megpróbálja megállítani a két embert, de azok nagyon keményen harcolnak. Mi lesz így Rukiával? Ichigo sok rágódás után elhatározza, hogy csapatot szervez és elmennek a Lelkek világába. Sikerül megmenteniük a lányt, a kapitányok közt? ( kapitányok= a legerősebb halálistenek. 13 van belőlük és 12 rendelkezik Ban-kai-al . Bankai= vannak kard szintek 1 a sima zanpakuto. 2. A  Shikai amihez már tudni kell a kard nevét is. És a 3. a Ban-kai amihez 10 évet kell gyakorolni.)

Zene: 













Kapitányok:

1. :

Yamamoto Genyruusai Shigekuni


Ő alapította a 13 osztagot a lelkek világában. Ezért ő a főkapitány és egyben a legerősebb kardal rendelkező ember. Akkor láthatjuk először, mikor Ichigo és barátai meg akarják menteni Rukiát a kivégzéstől. 


Zanpakutou: Ryuujin Jakka Shikai: "Banshou issai, kaijin to naze, Ryuujin Jakka" ("Porlaszd izzó hamuvá a mindenséget, Rjúdzsin Dzsakka!") 


Shikai: A penge tűzzé változik, amit egyszerű fegyverek nem képesek megállítani. Ban-kai-a ismeretlen.





2. :


Soi Fon




A 2.osztag kapitánya Yoruichi, volt tantítványa és miután Yoruichi megszökött a lelkek világából elhatározta hogy legyőzi és visszaviszi, de 100 éven keresztül gyakorlatilag nem is találták, mert macska alakban rejtőzött. Szigorú tiszteletet követelő. A hadsereg és a rendőrség irányítója.Rukia szöktetésekor ismét találkozott Yoruichivel és leakarta győzni, de a terve nem vált valóra. (imádja Yoruichit).

Zanpakutou: Suzumebachi(Gyilkosdarázs)
Shikai: Ha egy ellenfélt kétszer ugyanazon a helyen szúr meg, akkor az egyből meghal.



Ban-kai: Jakuho Raikoben Egy hatalmas darázsfullánkra hasonlít. Soi Fon nem szereti használni a Ban-kai-t, mert ő a titkos osztag kapitánya, de ez a Ban-kai túl nagy, hogy elrejtse, hogy mozgassa; túl látványos a támadása, hogy merényletet kövessen el. Támadáskor egy rakétát lő vele az ellenségre.




3. : 
Ichimaru Gin




Zanpakutou: Shinsou (Szent Kard)
Shikai: "Ikorose, Shinsou..."(Halálos lövés, Shinsou..."): 500 kardhosszra nyúlik meg a zanpakuto.



Bankai: Kamishini No Yari (Istenölő lándzsa): Először azt állította, hogy kardja 13 km-re képes megnyúlni és ez a leggyorsabb is mindegyik zanpakuto közül. Később azonban kiderül, hogy nem olyan gyors, mint állítja és nem is olyan hosszú. Igazi ereje abban rejlik, hogy a támadás megkezdése előtt kardja szilánkokra bomlik, amiből ha 1 darabot az ellenség testében hagy, akkor az meghal.

4. : 

Unohana Retsu


Az osztagába kerülnek azok akik nem olyan jó harcosok. Feladatuk a város tisztítása és a betegek ápolása.
Zanpakuto: Minazuki(Húsnyelő), támadási parancs ismeretlen, ban-kai ismeretlen.



5. :
Aizen Sousuke




Aizen már régóta arra törkszik, hogy a hollowkkal és társaival(Ichimaru,Tousen) leigázza a Lelkek világát. A tanács embereit meggyilkolja, mindenki mást hipnózis-megtévesztés alatt tart és a tanács helyett minden parancsot ő ad ki, erről senki nem tud semmit, kivéve Ichimarut és Tousent. Rukia kivégzését akarja felhasználni Soul Society elpusztításához. Kudarcot vall és Hueco Mundo-ba távozik, ahol az Espada-k seregét felújítva átveszi felettük az irányítást. Később kiderül, hogy ő volt az, aki a mesterét és több shinigamit hollowvá alakította.(vaizardok).

Zanpakutou: Kyouka Suigetsu (Tükörholdvirág) 
Shikai:  Képes becsapni az emberek mind az 5 érzékét és teljesen más képet mutatni, mint ami ott van. A hipnózisból csak úgy lehet kiszabadulni, ha megérintik a kard pengéjét. Ezt Aizenen kívül csak Gin tudja.
Ban-kai: nem derül rá fény

6. : 
Kuchiki Byakuya


Ő és hadnagya,Renji mentek el Rukiaért Karakura városba.Ekkor találkozott legelőször Ichigoval,akit könnyen legyőzött. Következő találkozásukkor(Rukia kivégzésénél) Ichigo már tudja használni a Bankait, amin Byakuya nagyon meglepődik, hiszen a Bankai elsajátítása másoknak évekbe telik és Ichigo 2 nap alatt megtanulta.

Zanpakutou: Senbonzakura (Ezer cseresznyefavirág szirom) 
Shikai: Szóródj szét! Képessége :Senbonzakura 1000 kicsi pengére hullik, amelyek olyan kicsik, hogy az ellenfél számára szinte láthatatlanok. A visszatükröződéstől virágszirmoknak látszanak.


Ban-kai: Senbonzakura Kageyoshi (Ezer ragyogó virágszirom)  Byakuya elengedi zanpakutouját, majd több ezer kard tűnik fel körülötte. Senki nem tudja ezeknek a pengéknek a számát. Senki nem látja a pengék mozgását és nem tudja kikerülni őket. 



7. :

Komamura Sajin


Igazából ő egy róka, de mindig maszkot visel, hogy ne jöjjenek rá,hiszen szégyelli ezt. Legjobb barátja Tousen. Mikor megtudja róla, hogy Aizen oldalán áll, akkor nem hisz a fülének és elhatározza, hogy visszavezeti Tousent a helyes útra, de ez a terv végül kudarcba fullad.
Zanpakutou: Tenken(Szent bosszú)
Shikai: egy hatalmas kar jelenik meg és lescsap egy kijelölt helyre.
Bankai: Kokojoutengenmyouou(Szent bosszú királya): segítségével megidéz egy hatalmas harcost tetőtől talpig páncélban, aki Komamura minden mozdulatát lemásolja és támad, azonban ha sikerül az ellenfélnek megsebeznie ezt a harcost, akkor Komamura is megsebesül.


8. :

Kyouraku Shunsui


A 8. osztag kapitánya, lusta, szeret inni és szórakozni. Rózsaszín virágmintás köpenyében akár harc közben is leül teázni az ellenséggel, kerüli a csatákat, jobban szeret dőzsölni. A legelső kapitányok közé tartozik, Yama-jii-nek becézi a főkapitányt. Legjobb barátja Ukitake Juushiro. 
Zanpakutou: Katen Kyokutsu(Égvirág démona)
Shikai: A gyerekek játékát viszi a harcba. Egyik játék a jobb kézben lévő kardjához, Takeonihoz kapcsolódik: ha az ellenfél feje fölül támad, akkor találatot szerez. A bal kezében lévő karddal, Kageonival mások árnyékába tud beleolvadni és ha ellenfele árnyékát megszúrja a kardjával, akkor ellenfele is sebződik. A legerősebb "játéka" a színválasztós: mond egy színt, pl. szürke és az ellenségen, ahol szürke színű ruha van, ott sebződik, ezután az ellenfele mond színt. Minél nagyobb felületen van a választott szín, annál nagyobb a sebzés mértéke.


Ban-kai: Nem ismert.

9. :
Tousen Kaname


Tousen legjobb barátja Komamura kapitány. A sorsuk nagyon hasonló, mindkettejüket lenézték régebben. Tousen ezért rossz útra tért, Aizen egyik alárendeltje és segített neki Ichimaruval együtt hollowvá alakítani egy pár shinigamit.
Zanpakutou: Suzumushi(Acélszárny) 
Shikai: Egy hanghullámot ad ki, amitől az ellenfél elveszti az eszméletét.

Ban-kai: Enmakoorogi (Pokol kaptár) Lefed egy területet amin belül teljes sötététség van és nem működnek ellensége érzékei,kivéve a tapintást.


10. :
Hitsugaya Toushirou


Hitsugaya a legfiatalabb kapitány a lelkek világában. A Shinigamik között Ichigo után még ő az aki a hátán hordja a Zanpaktou-ját. 
Zanpakuto: Hyourinmaru (Jégförgeteg)
Shikai: Urald a fagyos égboltott! Egy jégsugarat lő az ellenségre és megfagyasztja azt.
Ban-kai: Dai Guren Hyourinmaru(Tomboló jégförgeteg): Lélekenergiából létrejön a víz és jég sárkánya, amely képes befolyásolni az időjárást. Ez a legerősebb jég típusú zanpakutou. Legerősebb képessége, hogy havazást idéz elő. Ha ellenfelére 100 pehely hullik, akkor az egy jégvirággá fagy.


11. :
Zaraki Kenpachi


Élete a harc, célja, hogy ő legyen a legerősebb és minden áron megakar küzdeni Ichigoval. Nem az esze az erőssége. Borzalmasan rossz a tájékozó képessége. Szemkötője  különleges és elszívja az ereje jó részét és csak ha nagy bajban van akkor engedi szabadjára teljes erejét. Mikor Ichigo és barátai behatoltak a Lelkek világába, hogy megmentsék Rukiat, akkor Kenpachi mindenáron megakarta találni Ichigot és harcolni akart vele. Hosszú harc után végül Ichigo győzött, ezután Kenpachi segített neki megmenteni Rukiát. 
Zanpakutou: nem tudja a nevét ( XD)

12. :
Kurotsuchi Mayuri


Az őrült tudós az ellenséget kísérleti patkánynak tekinti. Hadnagyát maga alkotta. Saját magán is átalakított pár szervet, például a hiányzó füle helyére kihúzható sarlót "szerelt". Fura ollószerű sapkája van, és az arca meg a keze fekete-fehér. A körmeit félig festi be kékre, kivétel a jobb középső ujja ahol vagy 10 centis. 
Zanpakutou: Ashisogi Jizou (Aranyfejfű démon).
Shikai: Úgy néz ki, mint egy arany színű csecsemő, a pengéje pedig három irányba ágazódik el. Kardja vágása mérgezést  okoz. Alig pár percen belül a megvágott testrészt az alany nem képes tovább mozgatni.


Ban-kai: Konjiki Ashisogi Jizou.
 Egy lárvára hasonlító lény gyerekfejjel, ami Mayuri véréből mérgező gázt állít elő. Képes mozogni és nyaki részén rejtett pengék vannak. 


13. :
Ukitake Juushirou


Kedves ember, de sokat betegeskedik és gyenge egészségi állapota miatt sokat kell pihennie. Rukia megmentésénél szembeszáll a főparancsnokkal,Yamamotoval.
Shikai: Minden hullám váljon a pajzsommá, minden fény váljon a kardommá. Zanpakutou-ja két részre szakad.
Ban-Kai: ismeretlen

Fontosabb, régi kapitányok:

Urahara Kisuke


Egy, a Földön élő Shinigami  aki a 12. osztag kapitánya volt, de mivel lélekcukorkákat hozott létre és feltalált egy eszközt, amivel a halálistenek emberi testet nyerhetnek, száműzték a lelkek világából, de Yoruichi segített neki megszökni, mivel gyermekkori barátok. Van egy látszólag átlagos vegyesboltja találóan Urahara vegyesbolt a neve, de leginkább túlvilági dolgokkal kereskedik. Ichigónak is segített az edzésben.
Zanpakutó: Benihime (bíbor hercegkisasszony) Normál állapotban a sétabotjában tartja becsúsztatva és kihúzza ha szüksége van rá.


 Shikai: Három különleges képessége van: az éneklő (nake) Benihime képes emelni egy sokszög alakú Csikaszumi no Tate-t (vérköd pajzs) és képes bíbor színű energiahullámot lőni.  A megkötöző (sibari) Benihime egy sokszög alakú energiahálóval blokkolja az ellenfelet. A tűzzel játszó (hiaszobi) pedig robbanásokat okoz.

Shihouin Yoruichi


Yoruichi segített Uraharának megszökni a lelkek világából így a földön maradt ő is. Képes macskává átalakulni ami álcának jó, mivel őt keresik a túlvilágról, de mikor lelepleződik visszaváltozik emberi formába. Macska alakban mély férfias hangja van, ami bezavar.


 A titkos osztag parancsnoka volt odaát, így elég erős halálisten. Soi Fon a régebbi tanítványa jött, hogy visszavigye a lelkek világába de nem járt sikerrel mert Yoruichi elbánt az osztaggal, akit küldtek. Segített Ichigónak elsajátítani a Ban-kait. Rukia szöktetésénél Soi Fonnal kellet megküzdenie és kiderült, hogy még mindig erősebb néhai tanítványánál. 
Shikai: ismeretlen
Ban-kai: ismeretlen








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése