2013. április 6., szombat

Jigoku Shoujo


Jigoku Shoujo ( Hell Girl)

(TV-sorozat; 2005-2006; 26 rész)


Sötétben bolyongó, szánalmas árnyék,
Tetteiddel fájdalmat és szenvedést okozol,
Bűnben elmerült, tisztátalan lélek,
Kíváncsi vagy, milyen a halál?

Tegnap fejeztem be az 1. évadot. Eleinte nagyon izgalmas volt, de mikor már a 10. részhez jutottam, együtt mondtam a főszereplővel a mondókáját XD A közepéhez érve ismét izgalmassá vált, és a történtek után megint jött a szokásos bosszúállás. Végül a 20- résztől a 26. részig, megint felgyorsultak a cselekmények :D Hihetetlen ! Aki végig tudja magát rágni a 20. részen, annak nem szabad abbahagynia, mert az utolsó 6 rész az igazi történet :)

Lássuk: 



Történetünk kiindulópontja  egy misztikus weboldal, amit persze éjfélkor lehet elérni. Viszont csak azok számára adatik meg ez a lehetőség, akiknek gyűlölet
lakozik a szívükben.

 Ha ezt valakinek sikerül, akkor már csak annyit kell tennie, hogy beírja annak az embernek a nevét, akit legszívesebben a pokol közepére kívánna. Általában azonnal meg is jelenik a pokoli lány, Enma Ai ,aki egy szalmabábut nyújt át a bosszú állónak.

 A lány elmondja a szövegét, miszerint csak meg kell húzni a piros fonalat a bábu nyakán és kész.

 Azonban, ha ezt megteszi, ő is a pokolra jut...de csak a halála után. És mégis, szinte egytől-egyig, mindenki ezt az utat választja a boldogságához. Ráadásul nincs is garantálva, hogy visszakapják régi életüket. Van, akinek sikerül, és van aki elbukik még így is, hogy eltüntette legnagyobb ellenségét. Az anime legnagyobb részben e-köré szövi a cselekményének a szálát, hogy minden részben egy újabb embert, és annak nehézkes életét, valamint vívódásait a pokolra küldésről ismerjük meg. Mindeközben lassan kibontakozik a másik szál is, ami nagyobb izgalmakat rejt magában: Mi köze lehet a pokoli lánynak Tsugumi-hoz?

 És persze az anime nézése közben rengeteg más kérdés is felvetődhet bennünk: miért éppen Ai, ez a törékeny kislány kapta azt a sorsot, hogy pokolra vigye az embereket? Vajon Hajime-nek és lányának sikerül véget vetnie a szörnyűségnek?



OP:


 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése