2013. július 5., péntek

Chihiro szellemországban


Chihiro szellemországban

(TV-film; 2001; 1 rész ; 125 perc)

 Sokat gondolkoztam mit tegyek föl, mire eszembe jutott ez a film. Imádom. :D 2001-ben még igen kezdetleges animék voltak, de ez annyira tetszett, hogy muszáj megosztanom veletek is. Akárki akármit is mond, aki igazi anime fan, az megnézi ezt a filmet.

Történet: 

Chihiro, a tízéves, makacs kislány meg van győződve arról, hogy az egész világ körülötte forog, épp ezért képtelen elfogadni azt, hogy szüleivel új városba költözik, és csalódottságát meg sem próbálja leplezni az utazás alatt.





 Amikor az erdőben eltévedve egy különös zsákutca végére érnek, a kis család rábukkan egy sötét alagút féleségre, amelynek másik végén szellemváros fogadja őket. Az üres utcákon lakomától roskadoznak az asztalok: az éhes szülők mohón a finom ételekre vetik magukat, ám hamarosan disznóvá változnak, amikor a városban felbukkannak a valódi vacsoravendégek. Az eldugott mesevilág lakói ősi istenek és más csodalények, uralkodója pedig Yubaba, a gonosz boszorkány.




 Chihiro csak akkor mentheti meg szüleit, ha hasznossá teszi magát Szellemországban és munkát talál magának a banya hatalmas fürdőházában.



 A kislánynak sikerül beilleszkednie a maga módján , sőt még egy barátra is rátalál, aki különleges erővel bír. Haku sárkánnyá tud átváltozni.






 Ő segíti Chihirot át az akadályokon, viszont hősnőnknek sikerül visszaszerezni a szüleit? Haku erőfeszítései hiábavalók lesznek?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése