2013. július 22., hétfő

Shingeki no Kyojin


Shingeki no Kyojin 

(TV-sorozat; 2013; 25 rész)

2013 legizgalmasabb, legjobb animéjéről van szó. Hihetetlen módon a közönség kedvence lett, annak ellenére, hogy még be sincs fejezve. Egy rossz szót sem szólhatok, nekem is nagyon nagyon tetszik a befejezetlen műalkotás. Grafikai szempontból hozza a formáját, ( el is várom egy 2013-as sorozattól ) illetve a zenék is passzolnak a vérfagyasztó látványokhoz. Nagyon érdekel mi lesz a vége.

Történet:

Kr. u. 800 - ban vagyunk. Senki sem érezheti magát biztonságban a hihetetlen méretű óriások miatt, akik emberekkel táplálkoznak. Nagyon sok ember halt meg miattuk, de az emberek se álltak egy helyben, fölhúztak három hatalmas falat. 

1. Maria Fal
2. Rose Fal
3. Sina Fal


Az emberek biztonságban éltek 25 évig, de aztán áttörték a Maria falat, mégpedig egy abnormális óriás vagyis a Colossus.


Ha ez még nem lenne elég, egy kicsivel később pedig a Rosa falat is áttörték, ugyanis egy páncélos óriás is feltűnt.


Az életben maradt embereket menekíteni kellett, de voltak szerencsétlenek is akik elvesztették a családjukat. Ide sorolhatom főszereplőnket, Eren Jaegert, aki megfogadta, hogy belép a katonai erőkhöz és bosszút áll édes anyjáért. Hihetetlen vasakarata miatt került be az egységbe, hosszú szenvedések árán.

 
Erennel tart a két legjobb barátja. Először is az elszánt Mikasa Ackerman, akit Eren mentett meg a haláltól még gyerek korában. Megfogadta, hogy sosem engedi meghalni megmentőjét. Mikasa könnyedén bejutott a katonai erőkhöz, hiszen ő a legerősebb katona a kezdők között.


És végül a kicsit nyápic, de nagyon eszes Armin. Álma, hogy egyszer lássa a kinti világot barátaival együtt. Mikasa illetve Eren mentette ki egy őt zaklató bunyóból. Azóta is hálás nekik és mindent megtesz, hogy kedvükbe járjon.
Nehezen lépett be az osztagba, mivel sem fizikai erővel nem tudott szolgálni, és nem is tehetséges annyira. Ennek ellenére az esze a kulcs.


Mind a hárma sikeresen bejutottak, és az első óriásokat is leölték. Ennek ellenére Armint elkapja egy rendellenes, de Eren a segítségére siet. 
És itt történik a tragédia. Erent felfalja egy óriás már a sorozat elején. 



Vajon tényleg Eren Jaeger a főszereplő? Mi lesz az emberiséggel?

Arányok


OP:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése