2013. június 19., szerda

Yumekui Merry


Yumekui Merry

(TV-sorozat; 2011; 13 rész)



Ismét jelentkezem egy 2011-es darabbal. Az angol címe Dream Eater Merry vagyis "Álomfaló" Merry. A zene nagyon passzol az animéhez. Számomra eléggé nehezen indult be ez a sorozat, (ugyanis sok benne a fanservice, ami azt jelenti, hogy olyan jelenetet tartalmaz az anime, amely a történetet nem viszi előrébb, célja csak a nézők hülyítése. Ilyenek a fürdőjelenetek, ruhabemutatók, esetleg vidámparkba mennek stb.) de az utolsó részek felé föltűnik egy karakter aki miatt érdemes befejezni, vagy izgulni érte, hogy most meghal-e vagy sem...

Tehát a történet:

Történetünk egy Fujiwara Yumeji nevű fiúról szól, aki a gyerekkori barátjánál, Tachibana Isanánál lakik bizonyos okokból kifolyólag. 






( nem nagyon derül ki...) Yumeji felfedezte, hogy van egy különleges képessége, mégpedig az, hogy látja az emberek álom " auráját", ami alapján meg tudja jósolni, hogy milyen lesz a következő álmuk. (Több-kevesebb szerencsével.) Ám egyet 100%-osan megtud jósolni mégpedig azt, hogy kinek mikor lesz rémálma. Ő maga is egy rémálomtól szenved már jó ideje.

Történetünk, így is kezdődik: 

 Yumeji egy álomban találja magát, miközben egy macskahadsereg üldözi. Szerencsére, még időben felébred, de az utóbbi alkalommal az egyik macska figyelmezteti, hogy nemsokára a főnökkel is találkozni fog. Yumeji már tudja előre, hogy ismét ugyanez a rémálma lesz este, ám nem sejti, hogy mi vár még rá azon az estén. Éppen hazafelé tart, mikor is egy fáról ráesik egy titokzatos lány, Merry, aki gyorsan el is szalad, mivel elveszti a sapkáját, és ettől teljesen bepánikol.


 Yumeji folytatja útját hazafelé, amikor meglátja a lány sapkáját a földön. Felemeli és talál egy macskát alatta. Majd hirtelen az álmában találja magát anélkül, hogy elaludt volna. Ekkor megjelenik a sereg vezetője John Doe a "Chaser", aki elmagyarázza, hogy ő egy álomdémon, és azért, hogy átjuthasson a mi világunkba, el kell vennie egy ember testét. Erre történetesen Yumijit szemelte ki magának.




 A végső csapás előtt azonban megjelenik a korábban fejére pottyant lány, Merry Nightmare, aki a sapkájáért jött. És ha már ott van, segít Yumejinek is. Majd kiderül, hogy ő is egy álomdémon, aki ráadásul az egyik legerősebb. Azonban ő maga nem emlékszik semmire a múltjából, csak vissza akar jutni az álomvilágba, azonban nem tudja hogyan. Ezért is keres más álomdémonokat, hogy általuk vissza juthasson, ám nem könnyű őket megtalálni, mivel bárki álmában megjelenhetnek. Yumeji azonban látja azokat, akiknek az álmában álomdémonok fognak feltűnni, úgyhogy "szerződést" kötnek, hogy segítenek egymásnak.
De idővel kiderül, hogy  az álomdémonokat nem lehet visszaküldeni, de mivel Merry azt hitte, hogyha legyőzi az álomdémont vissza küldi azokat a saját világába. Ám ha legyőzi őket nem kerülnek vissza hanem meghalnak. 
Vajon sikerül Yumejinek visszajuttatni Merryt? Marad Merryben annyi remény, hogy a legerősebb démont megölje?

Hőseinkne sok gondja volt, de sikerült megoldaniuk barátok segítségével.
 Először találkoznak egy lánnyal, Yuival, aki egy gazdatest, vagyis megszállta egy álomdémon.


 Merryék szembeszállnak az őt lakó álomdémonnal, Engivel, de rájönnek, hogy egy és ugyanaz a céljuk, tehát összeállnak.


 Másodszorra pedig egy zárkózott lány jön Yumeyi osztályába, aki eleinte nem akar barátokat szerezni, de Isanának sikerül a szívébe költözni. Kawanami szintén egy álomdémon gazdateste.


Egy önfeláldozó démon,  Leon...


És a fő gonoszunk, Misteltein



 OP:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése