2013. június 22., szombat

Ookami to Koushinryou


Ookami to Koushinryou

(TV-sorozat; 2008; 12 rész)

Ha jól átgondoljuk a történetet, akkor arra jutunk, hogy ez egy páratlan sztorijú anime. Hiszen kinek jutna eszébe egy kereskedőt összevonni egy farkas istennel. Ennek ellenére engem nem hozott ki a sodromból. Nem nagyon érdekel a politizálás vagy a kereskedelem. Kevés benne az akció, viszont a szereplők gyönyörűek. A zene sem tetszett, de jól illett a sorozathoz. Sokan szeretik ( egyáltalán nem értem miért), de az, aki inkább a "verekedős" műfajt szereti az ne kezdjen bele!

Történet:

Főszereplőnk Kraft Lawrence, aki egy 25 éves utazó és egyben kereskedő Különféle árukat szállít városok között megélhetés gyanánt a középkori Európához hasonló világban. Élete fő célja hogy elég pénzt összegyűjtsön egy saját üzlet nyitásához, miközben már 7 éve utazik, számos tapasztalatot nyerve.

 

 Egy este, megállva Pasroe város közelében, a szekerében egy farkas-istenséget talál, aki magát Horonak nevezi.

 

 Első ránézésre 15 éves lány, leszámítva a farkasfüleket és farkat. Mint a város aratás-istennőjeként mutatkozik be, aki megáldva tartva a földet, számos jó termésű évet hozott nekik. Azonban, a föld termőképességének megtartása érdekében, néhány évben pihentetnie kellett a talajt, ezt a helyiek azonban „árulásnak” vették, és már különben sem tisztelték annyira, részben az új módszerek és gépek miatt, melyekben jobban megbíztak, mint holmi istenségben. Ez, és a honvágya miatt haza akar térni a messzi északra, Joicuba; úgy gondolja az emberek már elfelejtették, és kíváncsi, mi történt a világgal az itt töltött számtalan év alatt. Sikerül megegyeznie Lawrenceszel, így kijutottak a városból. Útjuk során számtalan jó illetve rossz esemény történik velük. Horo bölcsességével Lawrencenek sikerül több alkalommal nagyobb profitra szert tennie, de közben az Egyház és más emberek figyelme is rájuk terelődik. A kalandok alatt lassan kialakul köztük a vonzódás egymás felé.

OP:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése