2013. június 24., hétfő

Air


Air

(TV-sorozat; 2005; 13 rész)



Hát, hol is kezdjem... Először is nekem nem tetszik a grafika, még a 2004-es Rozen Maiden is lepipálja. A történet se nagy durranás, és a karakterek se nőttek a szívemhez. Egyvalamit díjazni tudok: a zenét. Sokat dob az eredetileg rossz animén, így inkább nézhető kategóriába sorolnám. Nagyon sokan látták, és írták, hogy ez egy kötelező darab. Hogy miért kötelező azt nem tudom, de szerintem felejtős a sorozat.

Történet:

Kunisaki Yukito egy új faluba érkezik vándorlása során, mert keres valakit, mégpedig egy gyönyö elátkozott angyal lányt. 




 A kis faluban találkozik Misuzuval, aki felajánlja neki, hogy maradjon náluk. Misuzu mostohaanyja megkérte Yukitot, hogy vigyázzon a  fogadott lányra. Misuzu fura álmokat lát és ezeket csak Yukitonak meséli el,aki érdeklődve figyeli azokat, mert van egy sejtése.






Yukito a történet során megismerkedik más fura természetű és még furább történetű személyekkel és barátságot köt velük. Mindenkinek van egy saját kis története, amik valahogyan kötődnek az égben szenvedő lány, Kanna-sama történetéhez.







Kanna-sama az a lány, akiről a történet lényegében is szólhatna, mivel minden vele kezdődött el még 1000 éve. Kanna -samat egész életében fogva tartották, mert féltek tőle, hiszen szárnyai voltak.

 



 Édesanyját bezárták egy barlangba, mert fertőző betegsége volt. Erejét felhasználták az uralkodók a háborúkban, ezért betegedett meg. Mikor Kanna-sama megszökött, végre találkozhatott édesanyjával. Ekkor elkapta ő is a ,,betegséget", a katonák pedig üldözni kezdték Kannat, meg akarták ölni őt, de ő felszállt az égbe. Ekkor  történt a baj, a szerzetesek megátkozták. Megölték és az lett a sorsa, hogy örökké csak szomorú dolgokat álmodjon az égben, majd mikor egyszer reinkarnálódik az élete szomorú legyen, mert aki közel kerül hozzá, az megbetegszik, ezért mindenki eltávolodik majd tőle.


OP:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése