2013. június 23., vasárnap

Rozen Maiden


Rozen Maiden

(TV-sorozat; 2004; 12 rész)





Nagyon érdekes történettel álluk szemben. Ki találna ki olyat, hogy játék babákat uszít egymásra, hogy a végén maradt baba találkozhasson a készítőjével. Elsőre nem nagyon érdekelt, de nagy nehezen rávettem magamat, hogy elkezdjem, mert annyian szeretik. A sorozat végére fölkeltette az érdeklődésemet, és örömmel fogom fogadni a 3. évadot.
A grafika nagyon szép rajzolású, egy 2004-es animéhez képest. A jelenetek alatt futó zene, csak izgalmasabbá teszi a harcokat. Aki ismerte, de nem akarta megnézni, az adjon neki egy esélyt, és aki nem ismerné annak kötelező darab.

Történet: 

  Főhősünk egy depresszióba esett, szemüveges, középiskolás fiú Jun Sakurada,
  aki nem hajlandó iskolába járni, nővérét Norit úgy kezeli, ahogy kedve tartja, s taplón viselkedik vele. 



 A fiú új hobbija, hogy mindenféle rejtélyes dolgot vásárol az interneten. Például: elátkozott babákat, különleges holmikat. Mellesleg, mikor kijátszotta magát visszaküldi a kacatokat határidő lejárta előtt. Persze minden postai nyavalyát a nővére intéz el neki. 


Egyik postai csomaghoz egy levelet mellékeltek, egy használati utasítást, melyben Jun bekarikázza a "feléleszti" szót, abban reménykedve, hogy egy másik dimenzióbeli tündérrel találkozik, de hatalmas tévedésben lesz része. A szoba közepén egy doboz jelenik meg a semmiből, s abban nem egy tündér, hanem egy baba fekszik. Gyönyörű szőke haja, vörös ruhája van, akár egy élő kislány úgy néz ki. Mikor Jun felhúzza a babát, az egész élete megváltozik, mert egy különleges Rozen Maiden babáról van szó, nem pedig egy átlagos játék babáról. A Rozen Maiden babákból 6 darab van, s különleges képességekkel rendelkeznek, melyet a Rozen Mysticájukból nyernek, a cselédjük segítségével. Jun az ötödik Rozen Maiden babát Shinkut kapta meg, s felébredése után nem sokkal megkezdődnek a problémák, melyeket úgy lehet megoldani, hogy szövetséget köt Junnal, s így Jun az ő cselédje lesz.



 
Shinkuhoz csatlakozik Hinaichigo, aki naiv kedves, igazi gyeremek, bár az elsõ pillanatokban nem így tűnik.






 A harmadik baba ablakot nem kímélve tör be Jun életébe még több problémát okozva az amúgy sem nyugodtnak nevezhető hétköznapjaiba. Ráadásul az ablaktörő ikertestvére is föltűnik.



 
Rozen Maiden babákat Rozen bábkészítő mester készítette, aki a tökéletes baba elkészítésére törekedett. 6 darab Rozen Maiden baba készült. A Rozen Maiden babák életcéljuk, hogy megnyerjék az Alice játékot, s Apjukkal (Rozennel) együtt élhessenek. Shinkut az Alice játék megyerésében Suigintou gátolja meg. 

Vajon sikerül neki legyőzni Suigintout s megnyerni az Alice játékot?

OP:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése