2012. november 26., hétfő

Dusk Maiden Of Amnesia


Dusk Maiden Of Amnesia

(TV-sorozat; 2012; 12 rész)



Ami nagyon megfogott az animében, az a hangulata volt. Misztikus, vidám és még is fájdalmas. Eleinte sokat nevettem és a végén csak úgy ömlöttek a könnyeim; először a bánat utána az öröm miatt. Nagyon ötletes volt ez a vegyítés. Imádtam a különböző élethelyzetekben szereplőinket, legyen az egy iskolai rendezvényen való cosplay „teaház”ban szaladgáló lány vagy a hőszerelmes aki mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiú észre vegye. Ezen kívül nagyon szépen bemutatták a dekoratív külsejű szellemlány és a kissé esetlen, átlagos srác közötti romantikus szálak kibontakozását. Az is tetszett, hogy sosem tudhattuk mit hoz a következő rész, igazán fordulatos és meglepő volt. 




Történetünkben sok hiedelem kering az iskolában kísértő lányról. Ezen szellemtörténetek felgöngyölítésére hozták létre a Paranormális Megfigyelések Klubját. Legalábbis látszólag...
Az első részben megismerkedhetünk eme klub 4 tagjával. Okonogi Momoe a mindig vidám és pozitív gondolkodású, folyton pörgős és naiv lány nem látja az elnököt,


 azaz Kanoe Yuuko-t.


 A kis csapatba tartozik egyetlen férfi szereplőnk, Niiya Teiichi is, aki látszólag minden rejtélyt megold és nagy ügyességgel űzi el a nem létező szellemeket is, akiket csak az emberek képzelete kreál. 


Momoe oda van a srácért és ez már az első részben kiderül. Negyedik tagunk a kissé zárkózott, morcos és folyton zsörtölődős Kanoe Kirie.



(Milyen érdekes, hogy Yuuko családneve is Kanoe. Igaz?) Miután nagyjából képet kaptunk szereplőink mibenlétéről a történet egy szempillantás alatt be is indul.

A klub csak álca, hogy Yuuko emlékeit visszanyerhessék, mert a csinos  szellemlány semmire sem emlékszik. Nem érez megbánást vagy haragot, ezért nem is tudni minek kísért a régi iskola épületében. 60 éve már annak, hogy Yuuko különös körülmények között elhunyt és nagyon megörül, amikor szokásos sétájára indulva Teiichi megpillantja és még meg is érinti  Így tehát a srác nyakába varrja magát és minden hova elkíséri az iskolán belül, magyarán kísérti xD. Így akadnak össze Kirievel is, akivel eleinte nem igazán találják meg a közös hangot. Niiya és Yuuko flörtrohamaitól pedig mindig szívrohamot kap és ezért folyton zsörtölődik.
Azonban ő nem látja olyan csodálatosan szépnek és szinte álomszerűnek Yuukot. Gonosznak, undorító külsejűnek véli, akiben csak a bosszú vágy és a tömény gyűlölet egyesül. Kiderül: mindenki olyannak látja a szellemeket, amilyennek elképzeli és mindenkinek a saját félelmei vetülnek ki eme lényekre. Legalábbis Yuuko ezt a magyarázatot adta. Tévedett volna...?
Hamarosan újabb rejtélyekkel és a fájdalmas múlttal kell szembe nézniük, miközben egyre jobban megismerjük a szellemlány érzéseit és elfeledett múltját, ami annyira fájdalmas, hogy a lány ellökte magától...
Eleinte sokat lehet nevetni, amiket Teiichinek és Yuukonak köszönhetünk, de akad humoros beszólás Kirie és Momoe részéről is. Azonban a kezdeti vígság hamar eltűnik, amikor egy szörnyű árny bukkan fel a színen, fekete aurájával és gonosz szándékaival. Talán Kirie még sem tévedett és ő lenne Yuuko? Vajon a kedves lány igazából egy gonosz démon? Vagy van más magyarázat is? Mit rejt a múlt, ami olyannyira rettenetes, hogy Yuuko inkább nem vesz róla tudomást? Miért pont ő...?

További képek:






OP és Ending:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése