2012. november 9., péntek

Blood-C


Blood-C

(TV-sorozat; 2011; 12 rész)





Teljesen unalmasan indult számomra az anime. Van egy fekete hajú csaj aki énekelget a mosásról XD Az 5. résztől felgyorsulnak az események és beindul a színjáték :) Mindenkinek ajánlom mert igazán rejtélyes sorozat :D Ami viszont nagyon tetszett, hogy az első rész elején nagyon izgalmas zene fut egy rejtélyes háttér mögött....

Történet:


Kisaragi Saya egy átlagosnak tűnő közép iskolás lány, aki mindenkivel nagyon kedves ám szinte semmi fogalma nincs a világról.



 Néha már idegesítő naivitása agyfrászt hoz ránk, de annyira szerethető karakter, hogy el is felejtjük a bénázásait. Egy szentélyben él az édesapjával.


 Édesanyja-aki papnő volt- egy harc során vesztette életét mikor a lány még általános iskolás volt. Mivel egyikük sem tud főzni, így a Guimauve kávézó helyes, és egyben nagyon jó szakácstudománnyal megáldott fiú, Fumito látja el őket minden nap élelemmel. 


A lány kissé szeleburdi, és eléggé különös dolgai vannak, végtelenül segítőkész és jószívű. Minden reggel szinte rituálé szerűen kornyikálva megy le a kávézóhoz, ahol teli tömi a tankot és már kornyikálva tovább is áll, hogy útközben összeszedjen valami csodabogarat, esetleg egy kupac szemetet és még épp beesik az első órára. Mindenki szereti és az osztályelnök gyengédebb érzelmeket táplál iránta. 


Baráti körébe tartozik még az ikerpár, Nene & Nono, (nekem valahogy nem jön be a két kis csaj XD)


 valamint a nagyszájú és szókimondó Yuuka.


Saya érdeklődést mutat a mindig hallgatag, szomorú szájú királyfi, Tokizane iránt. 


Ez mind szép és jó, ám ha leszáll az éj a kedves lány átváltozik egy igazi harcos gyilkológéppé aki egy király  katanával a kezében hadonászva levág pár gonosz lényt. 



Ezeket a lényeket a régi korok gyermekeinek nevezik és emberekkel táplálkoznak. Észrevettem, hogy Saya minden egyes részben tönkre teszi az iskolai egyenruháját, de azért már másnap reggel teljesen új ruhába szaladgál O.o Plusz olyan vértengerek vannak 1-2 szörny után, hogy az már durva :O 

Zene:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése