2013. január 4., péntek

Shiki ( Corpse Demon)


Shiki ( Corpse Demon)









Már az 1. résztől is végig fut az emberen a hideg. Nagyon kis különc vámpíros történetet találtam a mai napokban. Először a csodálatos zene nyűgözött le, majd a vér is megfagyott az ereimben, sőt alig volt időm átgondolni a történeteket már is jött a következő esemény. Bámulatos !!!!!

Egy falu, melyet a Halál leng körbe. A momi fenyők erdejében ( momi fenyők japánban a hegységekben nőnek ) egy 1300 fős falu, Sodoba távol a civilizáció bármely formájától…
A falui lakossága elszigetelt életmódjuk miatt nem szeretik sem az új dolgokat, sem pedig az új lakókat. Yuuki Natsuno és családja nemrég költöztek ide az egyik nagyvárosból. 





Natsuno nem akar baráti kapcsolatot teremteni a falubeliekkel, akik szintén megtartják vele a távolságot. Minden vágya, hogy kijusson ebből az Isten háta mögötti helyről.
Ezzel egy időben a falu lakosságának száma rohamosan csökkenni kezd. Drasztikusan nő az elhalálozások száma. Egyfajta járvány üti fel fejét, legalább is a falu orvosa Ozaki Toshio a tünetek alapján erre következtet:
Mindenkinél ugyanúgy kezdődik: kedvtelenség, depresszív tünetek, fáradékonyság, vérszegénység, végül pár napon belül halál.





A járvány terjedésével egy időben egy másik család is költözik a falu határába, egy európai stílusú házba. Ők a Kirishiki család





Mindenki számára nagyon furcsák, és nem csak azért, mert idegenek, hanem mert csak éjszaka mutatják meg magukat, és a falu szokásaihoz képest viselkedésük és öltözékük is sokkal eltérőbb.
A halálesetek egyre gyakoribbak. A doktor mindent megpróbál, hogy pácienseit megmentse, mindhiába. A fertőzöttek kifejezetten nem akarnak kórházba menni, és sokan számolnak be fura álmokról, melyekben egy számukra fontos, de már elhunyt személy jelenik meg mellette éjszakánként. Az álmok mind valóságosnak tűnnek, mivel azok is. Ami minden betegben ezen felül még közös, az a két bogárcsípés szerű szúrás általában artéria közelében. 
Natsuno is nyomozásba kezd, mivel az első halott, akivel a sorozat kezdődik, Shimizu Megumi többször is megjelenik az ablaka alatt éjjel, amit először csak álomnak hisz, és napokig képtelen aludni.( A lány halála előtt is folyton Natsunot nézte, ezért gyűlöli Megumit de így, hogy már hulla a fiú nem csoda, hogy utálja...) 



Megumi-chan a halála elött
Megumi-chan halála után ( basszus van különbség XD)


Majd miután a lány lebénítva őt, megjelenik Natsuno legjobb barátjának Mutou Tooru szobájában éjjel és látszólag megharapja, nem hagyhatja annyiban a dolgot.




Éppen ezért Tanaka Akirával és Kaorival a temető felé veszik az irányt, hogy kiássák Megumi sírját. Ha nincs benne, egy szörnyű rémálom válik valóra.







 Élőholtak/vámpírok, vagy ahogy a falubeliek nevezik őket „A Visszajárók” lepik el lassan a környéket magukkal ragadva még élő szeretteiket…Vajon megállítják a Shikiket?
 ( Shiki= hulla démon)
Marad olyan ember aki túléli a visszajárókat? 

OP1 :




OP2 :




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése