2013. január 6., vasárnap

Hakuouki



Hakuouki

(TV-sorozat; 2010; 12 rész)






 Szerintem kissé lassan hömpölyög a történet, de pár rész után kezd felgyorsulni, és nagyon izgalmassá válni a történet. Mindenképpen érdemes egy esélyt adni neki.
 ( lányok figyelem !!! Helyes pasik a láthatáron :D ) 

A történet a XIX-dik századi Japánban játszódik. A főhősnő, Yukimura Chizuru útra kel Edo-beli otthonából, hogy felkeresse nyugati orvoslással foglalkozó édesapját, aki a munkája végett Kiotóba ment, de egy ideje megszakadt vele a kapcsolata.





 A városba érkezve összetűzésbe kerül két roushival (gazdátlan szamurájjal) és menekülni kényszerül. Szemtanúja lesz, amint a Shinsengumi emberei megölik őket. Egyikük, Okita azt javasolja, hogy öljék meg őt is, de Hijikatára hallgatva végül magukkal viszik a Shinsengumi szálláshelyére, kihallgatásra.






 Miután kiderül, hogy miért jött a lány a fővárosba, felkínálják védelmüket, míg rá nem lelnek Chizuru apjára. Már az alakulat is nyomoz az orvos után, akinek fontos szerepe lesz a történet későbbi részeiben. Innentől a sorozat sorra veszi a fontosabb történelmi eseményeket, melyekbe Chizuru is belekeveredik....
V
A Shinsengumi további tagjai:

 Hajime-kun



Harada-kun




Heisuke-kun:




Shinpachi-kun:



Keisuke-san:



Kondou-san:



Kazama (egy másik klánhoz tartozó ember, aki a Shinsengumi ellensége):




A Shinsengumiről:
Mint a történet legfőbb alkotóeleme, mindenképp szót kell ejtenem a Shinsengumiről is, ami Japán történelmének legrettegettebb biztonsági szolgálata volt. A hosszas elszigetelődésnek 1853-ban vége szakadt, amikor az amerikai Matthew Parry kikötött az edói öbölben. A sógun megnyitott két kikötőt az idegen kereskedelemnek a császár jóváhagyása nélkül, és az idegenek szépen lassan elkezdtek beszivárogni az országba. Japán politikai szempontból két részre szakadt, az egyik tábor ki akarta űzni a barbárokat, a másik támogatta az ország megnyitását. Pár év leforgása alatt eluralkodott a káosz, és a hatóságok a rend helyreállítása érdekében létrehozták a Shinsengumi elődjét, majd annak 13 tagja magát a Shinsengumit (Újonnan Létrehozott Alakulat). Fő feladatuk a rend biztosítása volt Kiotóban a Sógun érkezésére. Kemény rendfenntartók voltak, akik mindvégig tartották magukat a szamurájok becsületkódexéhez.


OP1:


OP2:








Ugyan nem az animéhez tartozik, de engem nagyon megérintett a mű, akinek van kedve és ideje az feltétlenül nézze meg!!!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése