2012. december 10., hétfő

Deadman Wonderland


Deadman Wonderland

(TV-sorozat; 2011; 12 rész)





Hihetetlenül élveztem az anime történetvezetését. Páratlan sztori ( legalábbis én nem láttam még ilyet), és a szuper erők is magával ragadóak. Néha-néha olyannyira, hogy azt mondtam, hogy : " Na ilyen nekem is kell"! Mindenki azonnal nézze meg és írjon kommentet :D 
( és ha megkedveltél légy a követőm :DDDDD)

Történet:

10 éve óriási földrengés rázta meg Japánt és nagy nehezen sikerült csak talpra állni a szigetországnak ezzel milliók életét megváltoztatva. Igarashi Ganta egy teljesen átlagos tini fiú akinek vannak céljai, álmai és boldogan éli az életét barátaival, Mimivel és társaival.






Azonban egy nap egy különös lebegő, Vörös Ruhás férfi jelenik meg az ablakban.
 Mikor Ganta megpillantja már  késő. Furcsa dolgok lövellnek ki a testéből, és minden ablak betörik robbanásszerű állapotot létrehozva az épületen. Ganta testébe egy különös, vörös követ helyez, majd eltűnik a helyszínről. A 30 fős osztályból 29-en meghalnak egyedül tehát csak Ganta éli túl. Egyből letartóztatják és megvádolják társai brutális lemészárlásáért. A per hamis vádakat szül, és a fiút halálra ítélik a Deadman Wonderland nevezetű szokatlan börtönben. Ez ugyanis Japán egyetlen magán kézben lévő börtöne és arra specializálódott, hogy a rabokat különböző műsorokban felléptetve hasznot hajtson a börtönnek. Hátborzongató hely, és főhősünk hamar ráébred, hogy a való világ milyen kegyetlen s kemény. A szabályok sem hétköznapiak és a módszerek is rendkívül különböznek egy átlagos börtönétől. Itt ugyanis mindenkin van egy nyakörve ami mérget adagol a rabba és ha 3 napon belül nem eszik ellenmérget tartalmazó cukorkát az illető meghal. Ganta szerencsétlenségére elveszíti az édességet és majdnem kifut az időből, ám piszok szerencséjére valaki mindig kihúzza a slamasztikából. Ugyanis ezen a szörnyű helyen is szerez barátokat például a rég elfeledett Shiro-chant ( a fiú azt hiszi, hogy a volt barátja) akiről annyit, hogy nem százas. XD




 Noha eleinte hamar feladja, megtanulja hogy itt keményen küzdeni kell  és nincs mese ha az életedről van szó!
Végül eljutnak a titkos G blokkba, ahol a Vörös Ruhás férfit tartják. Főhősünk összeakaszkodik egy Holló nevezetű férfivel és egyre jobban rájön saját ereje használatára.





 Ő is egy Deadman és a véréből állítja elő a gyilkos fegyverét, mellyel a Vörös Ruhás férfit(Kárhozat tojást, milyen hülye név XD) akarja megölni. A megpróbáltatások még korántsem értek véget, sőt még csak most kezdődnek igazán! De vajon mik is a Deadman-ek, és mi célt szolgál létezésük? Vajon Ganta tényleg a halálban végzi vagy van kiút? Mi lesz Shiro-channal és a többi börtöntöltelékkel?

OP:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése