2013. október 25., péntek

Pandora Hearts


Pandora Hearts

(TV-sorozat; 2009; 25 rész)



A Pandora Hearts egy nagyon ízléses sorozat. Személy szerint nekem nagyon megtetszett. Elsőre valamiért abbahagytam a nézését, de mikor újból megpróbáltam, és eljutottam az 5. rész végéig, pozitív csalódásban volt részem. Sokan írták más oldalakon, hogy ez a kedvencük, akkoriban nem nagyon értettem, mit esznek ezen annyit. Majd megvilágosodtam. A történet nagyon egyedi, nem is tudom melyik elmebeteg szerző fogott bele ilyen műbe. Ennek ellenére kicsit befejezetlennek találom. A grafika rajzossága nem nyűgözött le annyira, de nem hatalmas baj. A zene nagyon szép, a karakterke is szimpatikusak. Mindenkinek ajánlom, aki egy izgalmas, sőt brutálisan élvezhető animére vágyik.

Történet:  

Főszereplőnk egy nemesi, gazdag családból származik, név szerint Oz Bezarius. Eleinte nagyon élénk, de a sorozat folyamán egyre felnőttesebbé válik. Mikor eléri a 15. életévét, felavatják felnőttnek. Nagy a sürgés forgás a palotában, a szolgák a játékos fiút keresik.


Húgával együtt elbújnak egy szekrényben, mikor hirtelen beront a házvezetőnő. Szerencsére ott ül a székben a fiú legjobb barátja Gil, aki nagyon fél a macskáktól és a Bezarius család mentette meg pár éve, így a szolgálatukba szegődött.
 Gill ügyesen kitereli a szolgákat a szobából, majd Oz elviszi kis csapatát egy járatlan helyre. 
Nézelődés után hirtelen beszakad a föld, és a két fiú beesik egy titkos helyre. Megpillantanak egy fakeresztet amin nem találnak nevet. Oznak föltűnik, hogy a síron van egy aranyóra.




 Míg szolgája a kijutáson gondolkozik, a fiú kinyitja az órát, ami elkezd zenélni. Gyönyörű dallam csendül fel, mire Oz kicsit elalél, majd mikor újra föleszmél, egy bábos szobában találja magát.  A játékok álomszerűen elkezdenek mozogni és beszélni, a fiú többször is elképed a beszédükön. A háta mögött egy lány nyugtatja le a vérengző tárgyakat. Oz ismerősnek találja, de nem tudta átgondolni a dolgot, mert a barna hajú lány kérdéseivel bombázta. Sokat beszéltek értelmetlen dolgokról, majd később Oznak sikerül megtudnia a lány nevét: Alice.




Furcsa fordulatot vesz a beszélgetésük, mert a lány nekiugrik Oz nyakának és elkezdi fojtogatni  A fiú egyáltalán nem érti mi történik vele.
Mikor Oz már a halálán van hirtelen visszatér a saját világába. Gill még mindig a kijáratot keresi, ő meg még mindig az óra zenéjét hallgatja. A nyakát fürkészi mikor megáll a szívverése, ott a lány kéznyoma a bőrén.



Végül sikeresen kijutnak, Oz még mindig kétségek között van, majd meglepődve nézik az aranyórát, hogy idő van. Sietnek a fölavatásra, eljátszották az időt. Szépen fölöltöznek mindenkin pompás ruha, s mikor Oz a terembe lép furcsa érzés fogja el. Meglátja a templom végén lévő hatalmas órát ami 100 éve várja a kiválasztottat. Mikor föllép a lépcsőn és elkezdi a fogadalmat, nagybátyja sikeresen fölavatja felnőttnek. A fiú fogadalma végén óriásit kong, s megjelenik 4 ember akik valami Abbysról beszélnek. 



Mormognak még valamit a pánikba esett közönségnek, s mikor kiveszik a kardot a nagybácsi kezéből megjelenik a fiú mögött a BRabit. Hirtelen átváltozik a rejtélyes nyúl a múltkori fojtogatós lánnyá, és elkezdenek harcolni a vörös köpenyes alakokkal. Alice-nak nevezett lány győzedelmesen visszavonul, majd Ozt letaszítják egy kapun, az Abbysba.
Mi az az Abbys? Ki volt az a rejtélyes lány? Mi köze van Oznak a nyúl és a köpenyes harcához? Vagy nem is az ő harcuk?



OP: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése